fbpx

Italská polévka Minestrone

Minestrone polévka je vydatný italský pokrm. Není stanovený přesný recept a naopak se při vaření používá sezónní zelenina. Můžeme tak minestrone obměňovat během roku. Tady je moje oblíbená kombinace. Přidat můžete například kousek kadeřávku nebo řapíkatého celeru. Místo těstovin můžeme použít i rýži. 

Začít vařit

Kuřecí prsa s kukuřicí a smetanou

Kuřecí prsa s kukuřicí a smetanou je jednoduchý a rychlý recept, který se hodí jako rychlá večeře. Nezabere více jak 20 minut přípravy a u nás doma ho mají rády i děti. Jako přílohu jsem tentokrát zvolil opečené malé Granaile brambory, ale skvěle s k receptu hodí i bramborová kaše nebo mačkané brambory s cibulkou […]

Začít vařit

Tvarohová bábovka

Tvarohovou bábovku peču u nás doma často. Recept není nijak složitý. Bábovka je vláčná a plná chutí vanilky a citrusů. Jako vložku nepoužívám běžné rozinky, ale kandovaný pomeranč. Ten dodá bábovce naprosto originální chuť a překvapí doslova každého. Aby byla bábovka dokonalá, tak nechybí ani pravá vanilka, kapka rumu a citronový kůra. Co dělat aby […]

Začít vařit

Domácí Grissini tyčinky

Grissini jsou chlebové tyčinky vyrobeny z jednoduchého těsta připomínajícího pizzu či ciabattu- voda, mouka, olivový olej a sůl. Údajně pocházejí z Piemontu ze 17. století. Jsou skvělým doplňkem jakéhokoliv italského jídla nebo skvělým receptem na příležitosti jako jsou různé oslavy, Silvestr nebo jen na posezení s přáteli u filmu. Nespočet chutí Základní těsto lze doplnit prakticky […]

Začít vařit

Jarní závitky s arašídovou hoisin omáčkou

Recept na jarní závitky je super jednoduchý na přípravu a pokud hledáte lehké a zdravé zeleninové jídlo, jsou závitky skvělou volbou. U nás doma je naprosto milujeme. Jsou plněné rýžovými nudlemi, ledovým salátem, mrkví, mangem, okurkou a další zeleninou. Vše podtrhuje vůně čerstvých bylinek – máty, thajské bazalky a koriandru. Co jsou jarní závitky? Jarní […]

Začít vařit

Makovec se švestkami

Kombinace máku a švestek je naprostá klasika. A jelikož září je ideální čas na přípravu dezertů ze švestek, tak tento makovec je skvělým startem sezony, dokud ještě nejsou všechny švestky rozvařené v povidlech. 

Začít vařit

Salát Caprese s rajčaty a mozzarellou

Caprese salát je naprostá italská klasika známá a oblíbená po celém světě. Připravuje se z čerstvých rajčat, mozzarelly a bazalky. Když jej naskládáte na talíř, všimnete si, že se barvy až podobají italské vlajce. Není to náhoda – veškeré suroviny jsou základem italské kuchyně a historie vypráví, že salát vznikl krátce po ukončení 1. světové […]

Začít vařit

Smažené Padrone papričky s dipem z modrého sára

Chystáte oslavu nebo jen společný večer s přáteli a nechcete podávat jen sýry a oříšky? Pokud byste rozhodli pro něco u nás ne tak známého, tak plněné papričky sýrem by mohly být ta správná volba. Jsou veliké tak akorát a osmažené chutnají skvěle.  Pozor si dejte jen při výběru správné odrůdy. V tomto receptu jsem […]

Začít vařit
Načíst další recepty