fbpx

Tvarohová bábovka

Tvarohovou bábovku peču u nás doma často. Recept není nijak složitý. Bábovka je vláčná a plná chutí vanilky a citrusů. Jako vložku nepoužívám běžné rozinky, ale kandovaný pomeranč. Ten dodá bábovce naprosto originální chuť a překvapí doslova každého. Aby byla bábovka dokonalá, tak nechybí ani pravá vanilka, kapka rumu a citronový kůra.

Co dělat aby se bábovka nesrazila

U bábovky s tvarohem se může stát, že se vám srazí a bábovka zůstane hutná. Nemusíte se ale bát, stačí dodržet jen pár základních pravidel.

Mezi ty, které jsme sepsali v tomto článku Jak na dokonalou bábovku, ještě patří příprava. Mějte vše nachystané a navážené. Jakmile je těsto hotové, mělo by se rychle vylít do formy a dát péct. Zároveň mějte suroviny ve stejné teplotě a těsto s tvarohem už míchejte opatrně a chviku, nikoliv na plnou rychlost a několik minut.

Po upečení nechte bábovku ještě ve formě chvíli vychladnou a pak ji teprve vyklopte. Rozhodně doporučím naše nepřilnavé formy Nordic Ware, se kterými bude bábovka vždy perfektní.

Potřebujeme

Porce

Na bábovku

  • 500 g Tvaroh
  • 250 g Polohrubá mouka
  • 160 g Máslo
  • 100 g Kandované pomeranče
  • 200 g Cukr krupice
  • 12 g Prášek do pečiva
  • 12 g Jedlá soda
  • 5 ks Vejce
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Citron
  • Pár kapek tmavého rumu

Na polevu

  • 48 g Cukr moučka
  • 1 g Citronová šťáva

Mohlo by se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.