Tvarohová bábovka
Tvarohovou bábovku peču u nás doma často. Recept není nijak složitý. Bábovka je vláčná a plná chutí vanilky a citrusů. Jako vložku nepoužívám běžné rozinky, ale kandovaný pomeranč. Ten dodá bábovce naprosto originální chuť a překvapí doslova každého. Aby byla bábovka dokonalá, tak nechybí ani pravá vanilka, kapka rumu a citronový kůra.
Co dělat aby se bábovka nesrazila
U bábovky s tvarohem se může stát, že se vám srazí a bábovka zůstane hutná. Nemusíte se ale bát, stačí dodržet jen pár základních pravidel.
Mezi ty, které jsme sepsali v tomto článku Jak na dokonalou bábovku, ještě patří příprava. Mějte vše nachystané a navážené. Jakmile je těsto hotové, mělo by se rychle vylít do formy a dát péct. Zároveň mějte suroviny ve stejné teplotě a těsto s tvarohem už míchejte opatrně a chviku, nikoliv na plnou rychlost a několik minut.
Po upečení nechte bábovku ještě ve formě chvíli vychladnou a pak ji teprve vyklopte. Rozhodně doporučím naše nepřilnavé formy Nordic Ware, se kterými bude bábovka vždy perfektní.
Potřebujeme
Porce
Na bábovku
- 500 g Tvaroh
- 250 g Polohrubá mouka
- 160 g Máslo
- 100 g Kandované pomeranče
- 200 g Cukr krupice
- 12 g Prášek do pečiva
- 12 g Jedlá soda
- 5 ks Vejce
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 ks Citron
- Pár kapek tmavého rumu
Na polevu
- 48 g Cukr moučka
- 1 g Citronová šťáva
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.