fbpx

Italská polévka Minestrone

Minestrone polévka je vydatný italský pokrm. Není stanovený přesný recept a naopak se při vaření používá sezónní zelenina. Můžeme tak minestrone obměňovat během roku. Tady je moje oblíbená kombinace. Přidat můžete například kousek kadeřávku nebo řapíkatého celeru. Místo těstovin můžeme použít i rýži. 

Potřebujeme

Porce

  • 800 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
  • 50 g Parmazán
  • 50 g Těstovina
  • 600 g Rajčatová passata (rajčata v plechovce)
  • 600 g Fazole v plechovce
  • 100 g Slanina
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Stroužek česneku
  • 1 ks Petržel
  • 3 ks Mrkev
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření
  • 1 lžičky Sušený rozmarýn
  • 2 lžíce Olivový olej

Mohlo by se hodit

20 minut příprava
5
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.