fbpx

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s knedlíčky je jeden z nejoblíbenějších receptů vůbec. Navíc skvěle kombinuje veškeré kuchařské dovednosti a měl by jej umět každý malý i velký kuchař či kuchařka.

V receptu se naučíte pracovat s těstem a připravit játrové knedlíčky. Recept na ně mám od jednoho špičkového kuchaře. Pár kapek brandy je promění v dokonalou vložku do vývaru.

Jak na dokonalý vývar?

Dokonalý vývar je základem každé kuchyně. Veškeré tipy a rady najdete v našem receptu na základní vývar.

Jak na měkké knedlíčky?

K zahuštění knedlíčků nepoužívejte mouku, ale strouhanku. Mouka do knedlíčků nepatří. Bude-li těsto po 20 minutách odpočinku v lednici stále řídké, přidejte ještě lžíci strouhanky, zamíchejte a nechte dalších 5 minut odpočinout.

Uvařené játrové knedlíčky dejte krátce zchladit do studené vody – nevysuší se a zůstanou vláčné. Ve vodě je už poté ale neskladujte.

Knedlíčky vařte zvlášť ve slabém vývaru na velmi malý stupeň. Vývar by neměl vřít, spíše by se měl táhnout. Knedlíčky nevařte přímo ve vývaru, který je určen k servírování. Vaření knedlíčků by jej mohlo zakalit.

Nesnažte se docílit příliš pevného těsta. Čím více strouhanky v těstě bude, tím budou knedlíčky tvrdší.

Jak na perfektní nudle

Příprava těsta na nudle vychází z přípravy domácích těstovin. Důležité je těsto nechat do druhého dne odpočinout. Mouka se ideálně hydratuje a při vyvalování bude těsto pevné a nebude se trhat. Pokud nemáte čas čekat do druhého dne, nechte těsto hydratovat alespoň 2 hodinky.

Na vyválení slabých plátů těsta je ideální použít strojek na těstoviny. K němu lze dokoupit o nástavec na nudle do polévky. Díky tomu nemusíte nudle ručně krájet nožem a budou doslova perfektní.

Nudle také nevařte přímo ve vývaru určeném k servírování. Ten by se mohl zakalit.

Potřebujeme

Porce

Játrové knedlíčky

  • 200 g Kuřecí játra
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Česnek
  • 40 g Máslo
  • 100 g Strouhanka
  • 40 cl Brandy
  • Špetka majoránky
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Nudle do polévky

  • 100 g Hrubá mouka
  • 1 ks Vejce
  • Hrubá mouka na podsypání
  • Špetka soli

Vývar a zelenina

  • 1.2 l Kuřecí vývar
  • 120 g Mrkev
  • 60 g Petržel
  • 60 g Celer
  • Čerstvá listová petrželka

Mohlo by se hodit

Bude se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.