fbpx

Ořechová bábovka

Ořechovou bábovku rády pekly naše babičky a láska k ní nám vydržela dodnes. Je výtečným spojením nadčasové klasiky a neodolatelné chuti ořechů, která z ní činí moučník pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinné oslavy, nedělní odpoledne či jako doplněk k šálku horkého čaje nebo kávy.

Jak na dokonalou a vláčnou bábovku?

Mezi základní pravidla, které jsme sepsali v tomto článku Jak na dokonalou bábovku patří ještě příprava a dostatek času. Mějte vše nachystané a navážené. Jakmile je těsto hotové, mělo by se rychle vylít do formy a dát péct.

Po upečení nechte bábovku ještě ve formě chvíli vychladnou a pak ji teprve vyklopte. My jsme použili formu z Českého smaltu, která podtrhla jedinečnost této bábovky od našich babiček.

Potřebujeme

Porce

  • 16 ks Vejce
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 120 g Mléko
  • 140 g Máslo
  • 100 g Cukr
  • 200 g Hladká mouka
  • 160 g Ořechy
  • 20 g Prášek do pečiva
  • 60 g Hrubá mouka
  • Pár kapek tmavého rumu

Na ozdobu

  • 160 g Čokoláda
  • 20 g Ořechy

Mohlo by se hodit

Bude se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.