Ořechová bábovka
Ořechovou bábovku rády pekly naše babičky a láska k ní nám vydržela dodnes. Je výtečným spojením nadčasové klasiky a neodolatelné chuti ořechů, která z ní činí moučník pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinné oslavy, nedělní odpoledne či jako doplněk k šálku horkého čaje nebo kávy.
Jak na dokonalou a vláčnou bábovku?
Mezi základní pravidla, které jsme sepsali v tomto článku Jak na dokonalou bábovku patří ještě příprava a dostatek času. Mějte vše nachystané a navážené. Jakmile je těsto hotové, mělo by se rychle vylít do formy a dát péct.
Po upečení nechte bábovku ještě ve formě chvíli vychladnou a pak ji teprve vyklopte. My jsme použili formu z Českého smaltu, která podtrhla jedinečnost této bábovky od našich babiček.
Potřebujeme
Porce
- 16 ks Vejce
- 1 ks Vanilkový lusk
- 120 g Mléko
- 140 g Máslo
- 100 g Cukr
- 200 g Hladká mouka
- 160 g Ořechy
- 20 g Prášek do pečiva
- 60 g Hrubá mouka
- Pár kapek tmavého rumu
Na ozdobu
- 160 g Čokoláda
- 20 g Ořechy
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.