Thajský salát s mangem a arašídy
Tento mangový salát inspirovaný thajskou kuchyní je určen jako chutné lehké jídlo do letních dní, ke grilování nebo jako skvělý doplněk na párty s přáteli.
Salát má dokonalou rovnováhu sladké, kyselé, slané a pikantní chuti, která je pro thajskou kuchyni charakteristická. Věříme, že si ho zamilujete jako my.
S čím salát podávat
Salát můžete využít jako doplněk k hovězímu či kuřecímu steaku nebo jako chuťovku k jakémukoliv asijskému pokrmu.
Jak vybrat mango
Na tento salát se hodí zralé a sladké mango, které skvěle doplní kyselost z limetek a dresinku. Pokud není možnost zralost ověřit přímo od prodejce, zkuste se řídit tvrdostí manga. Pokud je tvrdé tak, že do něj nelze udělat prstem důlek, nechte ho ještě 2 až 3 dny v pokojové teplotě dozrát.
Pokud byste i tak neměli sladké a měkké mango, určitě nezoufejte, jen uberte trochu limetové šťávy, aby se sladkost a kyselost vyrovnaly.
Potřebujeme
Porce
- 240 g Mango
- 50 g Červená cibule
- 50 g Mrkev
- 50 g Červená paprika
- 1 ks Chilli paprička
- Pár snítek čerstvého koriandru
- Pár snítek čerstvé máty
- Špetka soli
Na dresink
- 8 g Sójová omáčka
- 8 g Sezamový olej
- 8 g Rýžový ocet
- 8 g Limetková šťáva
- 8 g Med
- 4 g Tamarindová pasta
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.