fbpx

Thajský salát s mangem a arašídy

Tento mangový salát inspirovaný thajskou kuchyní je určen jako chutné lehké jídlo do letních dní, ke grilování nebo jako skvělý doplněk na párty s přáteli.

Salát má dokonalou rovnováhu sladké, kyselé, slané a pikantní chuti, která je pro thajskou kuchyni charakteristická. Věříme, že si ho zamilujete jako my.

S čím salát podávat

Salát můžete využít jako doplněk k hovězímu či kuřecímu steaku nebo jako chuťovku k jakémukoliv asijskému pokrmu.

Jak vybrat mango

Na tento salát se hodí zralé a sladké mango, které skvěle doplní kyselost z limetek a dresinku. Pokud není možnost zralost ověřit přímo od prodejce, zkuste se řídit tvrdostí manga. Pokud je tvrdé tak, že do něj nelze udělat prstem důlek, nechte ho ještě 2 až 3 dny v pokojové teplotě dozrát.

Pokud byste i tak neměli sladké a měkké mango, určitě nezoufejte, jen uberte trochu limetové šťávy, aby se sladkost a kyselost vyrovnaly.

Potřebujeme

Porce

  • 240 g Mango
  • 50 g Červená cibule
  • 50 g Mrkev
  • 50 g Červená paprika
  • 1 ks Chilli paprička
  • Pár snítek čerstvého koriandru
  • Pár snítek čerstvé máty
  • Špetka soli

Na dresink

  • 8 g Sójová omáčka
  • 8 g Sezamový olej
  • 8 g Rýžový ocet
  • 8 g Limetková šťáva
  • 8 g Med
  • 4 g Tamarindová pasta

Mohlo by se hodit

Bude se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.