fbpx

Makovec se švestkami

Kombinace máku a švestek je naprostá klasika. A jelikož září je ideální čas na přípravu dezertů ze švestek, tak tento makovec je skvělým startem sezony, dokud ještě nejsou všechny švestky rozvařené v povidlech. 

Začít vařit

Salát Caprese s rajčaty a mozzarellou

Caprese salát je naprostá italská klasika známá a oblíbená po celém světě. Připravuje se z čerstvých rajčat, mozzarelly a bazalky. Když jej naskládáte na talíř, všimnete si, že se barvy až podobají italské vlajce. Není to náhoda – veškeré suroviny jsou základem italské kuchyně a historie vypráví, že salát vznikl krátce po ukončení 1. světové […]

Začít vařit

Špagety Aglio olio e peperoncino

Recept na špagety Aglio olio e peperoncino je jeden z nejjednodušších receptů u nás. I přes to se řadí mezi nejvíce oblíbené a společně s pastou Carbonara se jedná o nejslavnější recepty na pastu vůbec (pasta = těstoviny). Věřím, že i vy je budete milovat. Špagety Aglio olio e peperoncino v překladu doslova znamená špagety […]

Začít vařit

Kuře Satay s rýží

Pokud máte chuť na trochu netradiční, ale zároveň jednoduché jídlo z asijské kuchyně, tak kuře Satay s arašídovou omáčkou je ta správná volba. Můžete ho připravit jak na pánvi, tak venku na grilu, a místo rýže ho podávat třeba i s pečivem, takže si recept i můžete přizpůsobit tomu, co máte rádi. 

Začít vařit

Banánová bábovka

Banánovou bábovku u nás doma milujeme, je na přípravu jednoduchá a chuťově skvělá. A pokud si jí ještě připravíte v úžasné formě Nordic Ware. tak bude doslova zlatým hřebem každé domácí hostiny. Formy Nordic Ware používáme již mnoho let a nikdy jsme se v nich nezklamali, jsou prostě úžasné. Jak upéct dokonalou bábovku najdete v našem […]

Začít vařit

Čokoládový dort

Ideální na oslavu nebo párty. S tímto čokoládovým dortem všem určitě uděláte radost. Základem úspěchu je použít kvalitní hořkou čokoládu.  Ideálně 70 % nebo i více. Výsledek bude stát za to. Navíc kvalitní čokoláda obsahuje řadu prospěšných látek. Zpomaluje stárnutí, obsahuje železo a hořčík, dokonce snižuje riziko cukrovky. Dočetla jsem se, že čokoládu objevily Mayové […]

Začít vařit

Chřest s holandskou omáčkou a zastřeným vejcem

Chřest je pro mne doslova králem jara. Oproti ostatním surovinám, jako je mrkev či ředkvičky, není dostupný po celý rok, ale jen určitou chvíli od konce března do konce května. Je tak potřeba si ho pořádně vychutnat. Recept s holandskou omáčkou a vajíčkem je naprostá klasika, kterou musíte vyzkoušet, pokud máte vaření alespoň trochu rádi. […]

Začít vařit

Domácí Gyoza knedlíčky

Gyoza jsou knedlíčky vařené v páře plněné mletým masem. Co když ale nemáte napařovač, ve kterém je připravit? Uvařit se dají i jednoduše v pánvi, ve které je rovnou i opečete, takže se nemusíte bát tento recept vyzkoušet a knedlíčky si pouze objednávat v restauraci. Díky tomu si i budete moct náplň upravit podle toho, […]

Začít vařit
Načíst další recepty