fbpx

Kokosová pannacotta, mango, sušené maliny

Pannacottu můžeme servírovat prakticky s čímkoliv, tentokrát jsem jí doplnil o marinované mango v karibském rumu a o sušené maliny, které používám v zimním období, kdy jsou čerstvé maliny příliš drahé. Co se týče manga, vždy v obchodě vybírejte ty zralé. Jednak bude sladší, ale bude také měkké a bude se dobře krájet. Dobré obchody Vám vždy řeknou, které to jsou. Několikrát jsem koupil mango, které bylo ještě k dozrání, ale ani jednou to tak nedopadlo a použil jsem jej raději například do salátu.

Rum můžete vybírat podle chuti, ale vyhněte se příliš silným nebo hodně tmavým rumům. Nejraději používám k dezertům ty, které mají ovocnou a sladší chuť. Pokud byste si nevěděli rady s výběrem, zkuste obchod Alcohol.cz a jejich výběr rumů.

Na recept potřebujeme

  • 500 ml kokosového mléka
  • 250 ml smetany 28 až 33%
  • 250 ml mléka
  • 160 g cukru
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 6 ks plátků želatinyna

servírování:

  • 1 mango
  • pár kapek karibského rumu
  • mrazem sušené maliny
15 minut příprava
5 procí

Příprava pannacotty

1. Příprava Pannacotty je velice jednoduchá a rychlá. Začneme tím, že želatinu namočíme na 10 minut do studené vody, aby nabobtnala.

2. Mezitím v rendlíku smícháme kokosové mléko, smetanu, mléko, cukr a vanilkový lusk. Směs zavaříme a necháme 5 minut stát, aby vanilka Pannacottu provoněla.

3. Přidáme naboptnanou želatinu a zavaříme. Většina kuchařů vleje horkou směs do forem a nechá vychladnout. Já nechávám směs vychladit, aby vanilka nesedla na dno a byla po celé Pannacottě.

4. Horkou směs přelijeme do studené kovové nádoby a ponoříme do studené vody s ledem. Zhruba do 10 minut začne směs houstnout. Jakmile je želatina hustá tak, že udrží drobná semínka vanilky, přelijeme ji do forem a v chladničce necháme zcela zatuhnout. V případě, že připravujeme větší množství než 1 litr, může vychlazení trvat déle.

Servírování

1. Mango nakrájíme na malé kostičky, přidáme rozdrcené sušené maliny a zakapeme pár kapkami rumu. Zralé mango je dost sladké, a proto není potřeba jej nijak doslazovat.

2. Necháme 5 minut odstát, aby se chutě manga a rumu propojili a k Pannacottě přidáváme těsně před podáváním.

 

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

  1. Kombinace manga a pannacotty je opravdu velmi dobrá. Navíc recept je jednoduchý a jako lákavý dezert pro návštěvu se dá „uvařit“ vcukuletu. Rozhodně je to nápaditější než bublanina…

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.