fbpx

Kokosová pannacotta, mango, sušené maliny

Hodnocení: 5
Pannacottu můžeme servírovat prakticky s čímkoliv, tentokrát jsem jí doplnil o marinované mango v karibském rumu a o sušené maliny, které používám v zimním období, kdy jsou čerstvé maliny příliš drahé. Co se týče manga, vždy v obchodě vybírejte ty zralé. Jednak bude sladší, ale bude také měkké a bude se dobře krájet. Dobré obchody Vám vždy řeknou, které to jsou. Několikrát jsem koupil mango, které bylo ještě k dozrání, ale ani jednou to tak nedopadlo a použil jsem jej raději například do salátu, kde tvrdší struktura manga nevadí. Rum můžete vybírat podle chuti, ale vyhněte se příliš silným nebo hodně tmavým rumům. Nejraději používám k dezertům ty, které mají ovocnou a sladší chuť. Pokud byste si nevěděli rady s výběrem, zkuste obchod Alcohol.cz a jejich výběr rumů.

Potřebujeme

Porce

  • 500 ml Kokosové mléko
  • 250 ml Smetana 28 až 33%
  • 250 ml Mléko
  • 150 g Cukr
  • 1 ks Vanilkový lusk

Na servírování

  • 1 ks Mango
  • Pár kapek karibského rumu
  • Mrazem sušené maliny
15 minut příprava
5 procí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

  1. Kombinace manga a pannacotty je opravdu velmi dobrá. Navíc recept je jednoduchý a jako lákavý dezert pro návštěvu se dá „uvařit“ vcukuletu. Rozhodně je to nápaditější než bublanina…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.