fbpx

Dýňové risotto, vepřová panenka

Hodnocení: 5

Kdo mne zná, tak ví jak risotto miluji. Co mne na něm úplně nejvíc baví je, že ho lze připravovat podle sezóny každou chvíli jinak. Jen co dojdou houby, přijdou na řadu dýně a tedy tento recept. Dýňové risotto jsem doplnil o vepřovou panenku a křupavou slaninu. Protože je dýně spíše sladší, přidávám do receptu trochu více vína než najdete u mých jiných receptů na risotto.

Potřebujeme

Porce

  • 400 g Vepřová panenka
  • 400 g Rýže Arborio
  • 200 g Dýňové pyré
  • 200 g Dýně pokrájená na kostky
  • 160 g Šalotka
  • 80 g Parmazán
  • 60 g Slanina
  • 280 ml Bílé víno
  • 1000 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
  • 1 lžíce Máslo
  • Čerstvé bylinky
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Dýňové pyré

  • 1000 g Dýně (například Hokaido)

Mohlo by se hodit

10 minut příprava 50 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.