Italská Panna cotta s jahodami
Panna cotta je lehký italský dezert ze smetany, želatiny a vanilkového lusku. Doslovně se překládá jako "vařená smetana". Původ Panna cotty není zcela jasný. Italové věří, že tento slavný dezert, který zná celý svět, pochází z oblasti Langhe v Piemontu v severní Itálii. Výhodou Panna cotty je, že ji lze různě kombinovat s ovocem, karamelem, čokoládou či s čímkoliv, co smetanu dokáže parádně ochutit. Pokud ji zkombinujete s medem, skořicí a marinovanými hruškami, máte skvělý zimní až vánoční dezert.
Potřebujeme
Porce
Pannacotta
- 750 ml Smetana 28 až 33%
- 125 ml Mléko
- 150 g Cukr
- 6 ks Želatina
Omáčka
- 500 g Jahody
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Miluji. Pannacotta je můj nejoblíbenější dezert. Je rychlá a opravdu snadná.