fbpx

Domácí mátová zrmzlina

Na zmrzlinu je ideální čas vždycky! Jaký druh je váš oblíbený? Mátová zmrzlina u nás není moc běžná a tak si ji dávám pokaždé, když ji někde mají. Je ale přitom celkem jednoduchá na přípravu, protože základ je stejný, jako u spousty jiných druhů, jen na závěr přidáte mátu s čokoládou a je hotovo.

Potřebujeme

Porce

  • 250 ml Mléko
  • 250 ml Smetana
  • 2 ks Žloutky
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Čokoládobé pecičky
  • 0.5 lžíce Mátový sirup/extrakt
  • Zelené potravinářské barvivo (volitelné)
  • Hrst mátových listků
10 hodin příprava 1 hodina vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.