fbpx

Kuřecí roláda s nádivkou, hráškem, špenátem a kaší

Na kuřecí roládu se špenátem si netroufne úplně každý. Ale nebojte, není to žádná věda. To nejdůležitější za vás odvede řezník – vykostění celého kuřete. Tím ale neříkáme, že si kuře nemůžete vykostit sami:-). Roládu jsme doplnili o špenátovou kaši s hráškem, která podtrhne jarní atmosféru u vás v kuchyni. Pokud hledáte recept na nedělní oběd s rodinou, bude roláda s nádivkou skvělou volbou.

Na recept potřebujeme

    Na kuřecí roládu

    • 1 vykostěné kuře
    • 200 g toastového chleba či jakéhokoliv pečiva
    • 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    • 200 ml mléka
    • 50 g kopřiv
    • 50 g špenátu
    • hrst listové petržele
    • muškátový oříšek
    • 50 g strouhanky
    • 4 lžíce másla
    • sůl, pepř

    Na špenátovou kaši

    • 1 kg brambor
    • 200 ml mléka
    • 100 ml smetany
    • 100 g špenátu
    • 50 g másla
    2 hodiny příprava
    6 porcí

     

    Příprava nádivky

    1. Rozpalte troubu na 200 °C.

    3. Pečivo nakrájíme na kostičky zhruba 2 až 3 centimetry velké a dáme je na chvíli na plech do trouby, aby ztvrdly a lehce zezlátly.

    4. Mezitím si v míse prošleháme žloutky s mlékem a trochou soli. Do této směsi pak nasypeme kostičky pečiva, promícháme a necháme je trochu nasáknout.

    4. Kopřivy se špenátem dáme do síta a zalijeme vroucí vodou. Potom je nakrájíme na proužky a přidáme do mísy.

    5. Do nádivky ještě najemno nasekáme petržel a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Pro zpevnění můžeme ještě přidat trochu strouhanky.

    6. Nakonec vyšleháme bílky se špetkou soli a opatrně je vmícháme do nádivky. Díky tomu bude krásně nadýchaná.

     

     

    Příprava rolády

    1. Vykostěné kuře rozklepeme tak, abychom získali zhruba 2 centimetry tlustý plát, který se snažíme tvarovat do obdélníku. Klidně můžeme někde kousek masa odříznout a přidat ho tam, kde bude potřeba.

    2. Kuře osolíme a opepříme.

    3. Na prostředek kuřete přidáme nádivku a okraje překlopíme tak, aby vznikla roláda. Snažíme se ji pořádně utáhnout, aby se nádivka nedostala ven.

    4. Roládu svážeme provázkem, potřeme máslem a přendáme do pekáče.

    5. Nakonec ji podlijeme trochou vody a dáme ji pod pokličku (případně pod alobal). Necháme péct 1 hodinu. Potom pokličku odklopíme a průběžně podléváme.

    6. Roládu pečeme zhruba dalších 20 až 30 minut, dokud nezezlátne a nebude mít křupavou kůži.

     

    Příprava kaše

    1. Brambory oloupeme, pokrájíme na stejně velké kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka.

    2. Mezitím si v dalším hrnci přivedeme k varu mléko se smetanou a přidáme špenát. Jakmile zvadne, tak směs rozmixujeme.

    3. Uvařené brambory scedíme do sucha a rozšleháme ručním šlehačem. Jakmile vznikne kaše, postupně budeme přilévat mléko se špenátem. Díky tomu bude krásně hladká.

    4. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme máslo.

    Hotovou roládu podávejte s kaší, čerstvým špenátem a hráškem.

     

     

    Přejeme dobrou chuť 🙂

    Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

    Napište komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.