fbpx

Kuřecí prsa na kari se zeleninou

Kuřecí nudličky na kari asi zná každý. Je to běžný, levný a rychlý recept, který vaří v každé domácnosti a zvládne ho i úplný kuchařský začátečník. Není to sice pravé kari, ale i tak je super. Já se tentokrát rozhodl tento recept trochu vylepšit a rýži jsem vyměnil za čerstvou zeleninu a brambory. Díky nim získal úplně jiný šmrnc.

Nutno dodat, že jsem původně chtěl připravit šafránovou omáčku, ale vzhledem k dostupnosti kari koření v každém obchodě jsem zvolil tuto variantu. Když si budete chtít dopřát trochu luxusu a máte šafrán rádi, stačí jej prohodit za kari koření. A pokud rádi experimentujete, použijte místo smetany kokosové mléko. Výsledná chuť bude podobná naší dýňové polévce.

Na recept potřebujeme

  • 4 kuřecí prsa
  • 400 g brambor (grenaile)
  • 100 g cukrového hrášku
  • 100 g ředkviček
  • 100 g mrkve
  • 2 červené cibule
  • 300 ml vývaru
  • 200 ml smetany
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • černý sezam a klíčky na ozdobu
10 minut příprava 30 minut vaření
4 porce

Příprava kuřecích prsou a omáčky

1. Kuřecí prsa opláchneme, očistíme od chrupavek a osolíme. Poté je na pánvi orestujeme.

2. Jakmile dostanou zlatavou barvu, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a ještě pár minutek necháme restovat, dokud cibule nezměkne. Není nutné ji restovat do hněda.

3. Přidáme dvě lžičky kari, promícháme a zarestujeme. Dáme pozor, aby se koření nepřipálilo, jinak by mohlo zhořknout.

4. Přilijeme vývar a necháme 5 minut povařit. Prsa mezitím dojdou a nebude nutné je dávat do trouby.

5. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě chviličku povařit. Vše dle chuti osolíme. Omáčku nemusíme zahušťovat. Zůstane krásně lehká.

 

 

Příprava zeleniny

1. Brambory a mrkev uvaříme na skus a necháme je vychladnout. Kdyby byly moc vařené, mohly by se na pánvi rozpadat. Navíc samy po slití ještě dojdou a stejně tak později na pánvi.

2. Vychladlé brambory, ředkvičky a lusky cukrového hrášku překrojíme na půl, mrkev na kostičky a červenou cibuli na měsíčky. Tím máme zeleninu připravenou.

3. Veškerou zeleninu společně orestujeme na pánvi, osolíme a opepříme podle chuti. Více není třeba. Takto zeleninu můžeme podávat jako přílohu.

Přejeme příjemný kulinářský zážitek 🙂

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.