fbpx

Salát s pečenou brokolicí, cizrnou a kozím sýrem

Pryč jsou doby, kdy byl v restauracích salát považován za hromadu lupení se zeleninou, hodný zalití octem nebo majonézou. Dnes už se konečně věnuje salátům patřičná pozornost a neslouží jako nutná výplň jídelního lístku. Aby ne! Kdo by si s chutí nedopřál svěží dobrotu, které lze vdechnout nápad a šmrnc? Saláty jsou tak populární, že se do složitějších kombinací pouštíme rádi i doma. I když složitějších? Může být na salátu něco složitého? Vždyť v jednoduchosti je krása, přesto i takovým jednoduchým salátem zvládnete okouzlit spoustu nadšenců lehkých jídel.

Na recept potřebujeme

  • 250 g brokolice
  • 150 g vařené cizrny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sušený česnek
  • mletý římský kmín
  • 1 velká červená paprika
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 4 hrsti rukoly
  • 150 g čerstvého kozího sýru
  • klíčky řeřichy

Na dresing:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička tymiánu pokrájeného najemno
  • špetka soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
20 minut příprava
2 porce

Příprava salátu

1. Troubu rozehřejte na 180 °C. V míse promíchejte asi 1/3 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, špetku soli a 1 lžíci olivového oleje. Ve směsi obalte uvařenou cizrnu a brokolici rozebranou na menší růžičky. Pečte, dokud nezačne brokolice hnědnout a cizrna nebude křupavá. Bude to trvat asi 10 minut.

2. Papriku nakrájejte na silnější pruhy. Potřete olejem, posolte a ogrilujte. Slunečnicová semínka nasucho opečte na pánvi.

3. Prošlehejte ingredience na dresink.

4. Na talíře nandejte rukolu. Rozprostřete na rukolu opečenou brokolici, cizrnu, papriku a kousky kozího sýra. 

5. Pokapejte dresinkem a nakonec posypejte slunečnicovými semínky a klíčky řeřichy.

 

Přejeme dobrou chuť. Až se dobroty nabažíte, zkuste i ostatní saláty z kuchyně Denis Henry.

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.