fbpx

Salát Coleslaw s vepřovou kotletou

Zelný salát Coleslaw je známý po celém světě. Ve většině případů se podává jako příloha. Existuje nespočet variant a způsobů přípravy, které se liší dle kultury dané země. Primární složkou vždy zůstává čerstvé zelí. Coleslaw se skvěle hodí ke grilovaným a smaženým pokrmům, burgerům nebo do plněného pečiva.

Název Coleslaw vznikl z holandského slova Koolsalade, zkráceně „Koolsla“. Ať už původně vznikl kdekoliv, domovem tohoto salátu je právem USA, kde je nejrozšířenější. V Česku tento salát získal na popularitě až s příchodem „rychlého občerstvení z Kentucky“.

Co vše obsahoval původní recept na salát, jsem bohužel nedohledal, ale snažil jsem se jej připravit tak, aby chuťově vše ladilo. Z receptu jsem vynechal často diskutovaná jablka a cibuli.

Potřebujeme

Porce

  • 4 ks Vepřová kotleta
  • 800 g Brambory Grenaille
  • 2 ks Červená cibule
  • 40 g Máslo
  • 120 ml Omáčka Demi glace
  • 1 lžičky Švestková povidla
  • Čerstvá pažitka

Na salát Coleslaw

  • 320 g Čerstvé zelí
  • 200 g Mrkev
  • 4 lžíce Zakysaná smetana
  • 4 lžíce Majonéza
  • 2 lžíce Třtinový cukr
  • 2 lžíce Jablečný ocet
  • 1 lžičky Dijonská hořčice

Mohlo by se hodit

20 minut příprava 15 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.