fbpx

Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik

Na světě není větší milovník italského risotta, než jsem já. Pokud bych měl říct nejoblíbenější jídlo, bylo to by to právě italské risotto. Na podobný recept jsem narazil, když jsem byl naposledy v Itálii. Prodávali jej přímo na ulici, a i přes to, že jsem byl právě po obědě, neodolal jsem Arancini ještě vyzkoušet. Samozřejmě si mne hned získaly.

Recept jsem oproti původní verzi trochu upravil, ale u tohoto pokrmu je výhoda, že jej můžete připravit na jakýkoliv způsob a vždy bude perfektní.

Mimo jiné jsem zhruba před týdnem viděl recept Gennara Gattusa, kterého všichni známe z pořadů Jamieho Olivera. Připravoval risotto s jahodami. Žádná sladká verze, jen v průběhu vaření přidal místo zeleniny jahody, nakonec zakápnul redukcí z balzamika a posypal parmazánem. Prostě dokonalost, příště určitě vyzkouším.

Potřebujeme

Porce

Na Arancini

  • 2 ks Šalotka
  • 480 g Rýže Arborio
  • 100 g Máslo
  • 160 g Mozzarella
  • 20 ks Rajčata

Na omáčku

  • 6 ks Červená paprika
  • 1 lžíce Olivový olej
  • 1 ks Stroužek česneku
  • Sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
10 minut příprava 30 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.