fbpx

Dýňová polévka z Hokaido s kokosovým mlékem

Hodnocení: 5

Dýňová polévka s kokosovým mlékem je už můj druhý recept z kategorie "Asia food". První recept pro můj foodblog jsem vařil Pho Bo, ale recept jsem nakonec nikdy nezveřejnil - nelíbily se mi fotografie, tak snad bude ještě možnost Pho Bo přefotit a na blogu se brzy objeví.

Tak jako většina jídel z asijské kuchyně, je tato polévka založena na čerstvých surovinách, není hutná a skvěle chutná. Co se týče kokosového mléka, je jednoznačně lepší sáhnout po kvalitním mléku, aby polévka měla dostatečně sytou chuť a vůni. V obchodech jsem narazil na spousty druhů, variant a kombinací, ale ani jedno mléko mě neoslovilo a chuť kokosu byla velmi slabá. Tato mléka poznáte například tak, že obsahují velmi malé procento tuku nebo je uvádí jako "kokosový nápoj" . Nejlepší zkušenosti mám s mlékem Chaokoh.

Potřebujeme

Porce

Na polévku

  • 500 g Dýně Hokaido
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev
  • 2 ks Stroužek česneku
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 ks Limetové listy
  • 20 g Čerstvý zázvor
  • 1 l Kokosové mléko
  • 0.5 l Drůbeží nebo zeleninový vývar
  • 1 lžíce Kari
  • 1 lžíce Cukr
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • Svazek koriandru

Na servírování

  • 200 g Rýžové nudle
  • 2 ks Mrkev
  • 1 ks Červená cibule
  • Čerstvý koriandr
  • Sezamový olej

Mohlo by se hodit

20 minut příprava 20 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

  1. Děkuji za tento recept. Tuto dýňovou polévku mám hrozně ráda a doma jí vaříme pořád dokola, častěji ale použiji zmíněné batáty a mrkev.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.