fbpx

Krevetový salát s mangem, liči a granátovým jablkem

Hodnocení: 5

Mango, liči a granátové jablko jsou suroviny, které spolu dokonale ladí nejen barevně, ale také chutí, která je u každého trochu jiná. Ke krevetám skvělé.

Mango vždy vybírejte zralé, které bude nejen sladší, ale také šťavnatější. Liči můžete použít buď čerstvé, ale jelikož není všude k dostání, často používám sterilované, které je bez pecky a zároveň se nemusí loupat. U granátového jablka pozor při loupání, šťáva ze semínek špiní vše okolo - já používám hlubší misku, ve které lze granátové jablko otočit řezem dolů a vše vyloupat. Pokud by měl někdo zajímavý tip, napište ho do komentářů jako radu pro ostatní, ale samozřejmě i pro mne.

Potřebujeme

Porce

Na salát

  • 20 ks Tygří krevety
  • 1 ks Granátové jablko
  • 2 ks Mango
  • 20 ks Liči (možné použit i z plechovky)
  • 100 g Mix listových salátů
  • 1 ks Limetka
  • 1 lžičky Máslo

Na dochucení

  • 4 lžíce Olivový olej Extra Virgin
  • 1 lžíce Tmavý Balsamico ocet
  • 1 lžíce Med
  • Pár kapek limetkové šťávy
20 minut příprava 5 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.