fbpx

Krevetový salát s mangem, liči a granátovým jablkem

Mango, liči a granátové jablko jsou suroviny, které spolu dokonale ladí nejen barevně, ale také chutí, která je u každého trochu jiná. Ke krevetám skvělé.

Mango vždy vybírejte zralé, které bude nejen sladší, ale také šťavnatější. Liči můžete použít buď čerstvé, ale jelikož není všude k dostání, často používám sterilované, které je bez pecky a zároveň se nemusí loupat. U granátového jablka pozor při loupání, šťáva ze semínek špiní vše okolo – já používám hlubší misku, ve které lze granátové jablko otočit řezem dolů a vše vyloupat. Pokud by měl někdo zajímavý tip, napište ho do komentářů jako radu pro ostatní, ale samozřejmě i pro mne.

Na recept potřebujeme

  • 15 až 20 ks tygřích krevet
  • 1 ks granátového jablka
  • 2 ks manga
  • 15 ks liči ( možné použít sterilované)
  • 100 g mix listových salátů
  • 1 ks limety1 lžičku másla

Na dochucení:

  • 4 lžíce olivového oleje Extra Virgin
  • 1 lžičku Balzamico octa
  • 1 lžičku medu
  • pár kapek limetové štávy
20 minut příprava 5 minut vaření
4 porce

Příprava salátu

1. Nejprve je nutné připravit krevety, které je třeba vyloupat a zbavit střívka, které vede těsně pod hřbetem ( stačí nožem hřbet naříznout a špinavé střívko vyndat). Dají se ovšem také koupit krevety zcela očištěné.

2. Krevety dáme do nepřilnavé rozpálené pánve a grilujeme z obou stran jen pár minut. Osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.

3. Nakonec ke krevetám dáme oříšek másla a můžeme krevety nechat zchladnout.

4. Mango oloupeme a nakrájíme, liči zbavíme slupky a pecky, zrníčka z granátového jablka opatrně vyloupeme.

5. Vše v míse promícháme s listovými saláty a dochutíme.

Pokud se salát nebude podávat hned, doporučím ochucení odložit, aby nesplihnul. Jakmile přijde k listovým salátům olivový olej, je lepší ihned konzumovat.

 

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.