fbpx

Ramen polévka se Soba nudlemi a vejcem

Ramen pochází z japonské kuchyně a není to nic jiného, než silný vývar, nudle a zelenina. Co vše Ramen obsahuje se ale liší kraj od kraje a země od země, jelikož jej naleznete v každém koutu světa. Hodně často potkáte Ramen z vepřového masa, což je pro něj typické maso, ale já jsem tentokrát zvolil drůbeží, přesněji kuře. To proto, že drůbeží vývar doma u nás milujeme a je snazší na přípravu. Ramen je navíc skvělá polévka do podzimu, kdy každý marodí. Dokáže vás tak pořádně nastartovat a čerstvá zelenina se zázvorem dodá vašemu tělu přesně to, co potřebujete. 

Soba v japonštině znamená pohanka, proto se tak jedná o tradiční japonské pohankové nudle bez lepku. Jejich chuť není nějak extra výrazná, ale do vývaru se skvělé hodí, jelikož dodají trochu exotiky a to asijská kuchyně se vším všudy. Samozřejmě nemusí přijít jen do polévky, ale můžete z nich připravit také skvělé smažené nudle s masem a zeleninou.

Potřebujeme

Porce

  • 2400 ml Silný drůbeží vývar
  • 480 g Soba nudle
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 6 ks Vejce
  • 3 ks Salát Pak Choi
  • 3 ks Mrkev (menší velikost)
  • 3 ks Petržel (menší velikost)
  • 1.5 ks Červený cibule
  • 3 ks Jarní cibulka
  • 6 lžíce Sojová omáčka
  • 1.2 lžíce Rybí omáčka
  • 1.2 lžíce Sezamový olej
  • 1.2 lžíce Sezamové semínka
  • Čerstvé houby (shitake, enoki, hlíva)
  • Malý kořen zázvoru
  • Svazek čerstvého koriandru
30 minut příprava 60 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.