fbpx

Flank steak, slaninový džem a fíky

Hodnocení: 5

Tak jako každý rok je jeden recept určen pro soutěž Foodblog roku. Ani letos jsem nemohl vynechat. Tentokrát jsem zvolil to, co jsem měl v plánu od první chvíle - chlebový toast, grilovaný flank steak, slaninový džem, fíky a bylinky. Bomba prostě. Krásné zakončení letní grilovací sezóny. PS: Když trocha dobré brandy zbyde i pro vás, budete v nebi.

Potřebujeme

Porce

  • 800 g Hovězí Flank steak
  • 4 ks Fík
  • 4 ks (plátek) Bílý chléb
  • 2 lžíce Máslo
  • Svazek bylinek ( petřžel, tymián, rozmarýn, řeřicha)

Na slaninový džem

  • 240 g Slanina
  • 100 g Cibule
  • 60 g Třtinový cukr
  • 60 ml Jablečný ocet
  • 40 ml Bourbon
  • 2 lžíce Švestková povidla
15 minut příprava 1 hodina vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.