fbpx

Domácí vafle s vejcem Benedikt

Hodnocení: 5

Recept na domácí vafle a vejce Benedikt dostane každého, komu ho připravíte. Kombinace křupavé vafle, sametové holandské omáčky, slaniny a vejce je prostě skvělá. Příprava domácích vaflí je navíc jednoduchá a rychlá. Příprava holandské omáčky se může zdát jako věda, ale nebojte, zvládne ji i začátečník.

Potřebujeme

Porce

  • 2 ks Vejce (žloutek a bílek zvlášť) 150 ml mléka
  • 150 ml Mléko
  • 150 g Hladká mouka
  • 2 lžíce Cukr
  • 1 lžičky Sůl
  • 1 lžičky Prášek do pečiva
  • 30 g Máslo
  • Olej na potření vaflovače
  • Pár plátků slaniny a pražské šunky

Na holandskou omáčku

  • 120 g Máslo
  • 2 ks Žloutek
  • 1 lžičky Vinný ocet
  • 0.5 lžíce Kůra z citronu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Na ztracené vejce

  • 2 ks Vejce
  • 1 lžíce Ocet
  • Voda
30 minut příprava
2 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.