fbpx

Batátové placičky s pažitkovým dipem

Batátové placičky, respektive bramboráčky, vás nadchnou natolik, že si je vedle samostatného pokrmu budete chtít servírovat i jako přílohu k masovým specialitám. Nasládlá chuť batátů se příjemně snoubí s indickým nádechem použitého koření. Aby té sladkosti nebylo příliš, podávejte batátové placičky se zakysanou smetanou, které jídlo skvěle osvěží.

Na recept potřebujeme

  • 300 g oloupaných batátů (2 batáty)
  • 50 g hladké špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mleté pískavice
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl
  • olej na smažení

Na pažitkový dip

  • 1 lžíce zakysané smetany (50 g)
  • 1 lžíce polotučného tvarohu (50 g)
  • ½ lžíce najemno pokrájené pažitky
  • špetka soli
30 minut příprava
8 porcí

1. Batáty oloupáme, nastrouháme nahrubo a vložíme do mísy. Přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, sůl a celé promícháme. Důkladně vmícháme špaldovou mouku, aby v těstě nezůstaly hrudky.

2. Rozehřejeme pánev a lehce pokapeme olejem. Lžící nanášíme na pánev hromádky, které rozetřeme do rovnoměrných placiček. Pozvolna opékáme z obou stran.

3. Smícháme ingredience na dip a podáváme s placičkami. Můžeme posypat oblíbenými bylinkami, pepřem a semínky či klíčky.

 

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.