fbpx

Batátové placičky s pažitkovým dipem

Batátové placičky, respektive bramboráčky, vás nadchnou natolik, že si je vedle samostatného pokrmu budete chtít servírovat i jako přílohu k masovým specialitám. Nasládlá chuť batátů se příjemně snoubí s indickým nádechem použitého koření. Aby té sladkosti nebylo příliš, podávejte batátové placičky se zakysanou smetanou, které jídlo skvěle osvěží.

Potřebujeme

Porce

Na bramboráčky

  • 320 g Batáty
  • 56 g Hladká špaldová mouka
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Stroužek česneku
  • 0.8 lžičky Mletý římský kmín
  • 0.8 lžičky Mletá pískavice
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl
  • Olej na smažení

Na dip

  • 80 g Zakysaná smetana
  • 80 g Polotučná tvaroh
  • 0.8 lžíce Najemno pokrájená pažitka
  • Špetka soli
30 minut příprava
8 porcí
vytisknout
recept

Příprava bramboráčků

1.

Batáty oloupáme, nastrouháme nahrubo a vložíme do mísy. Přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, sůl a celé promícháme.

2.

Důkladně vmícháme špaldovou mouku, aby v těstě nezůstaly hrudky.

3.

Rozehřejeme pánev a lehce pokapeme olejem. Lžící nanášíme na pánev hromádky, které rozetřeme do rovnoměrných placiček. Pozvolna opékáme z obou stran.

3.

Příprava dipu

4.

Smícháme veškeré ingredience na dip a podáváme s placičkami.

6.

Nakonec můžeme posypat oblíbenými bylinkami, pepřem a semínky či klíčky.

 

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.