fbpx

Domácí citronové tartaletky

Hodnocení: 5

Citronové tartaletky představují tradiční český dezert. Vychází z francouzské kuchyně, kde se pyšný názvem Tartalette Au Lemon Curd. Jde o košíček plněný citronovým krémem, který úžasně podtrhne sníh z bílků, odborně zvaný jako Meringue. Pokud tento recept vyzkoušíte, můžeme vám zaručit, že si jej oblíbí celá rodina. Hodí se i jako sladká tečka při významné události.

Potřebujeme

Porce

  • 250 g Hladká mouka
  • 150 g Moučkový cukr
  • 2 ks Žloutek
  • 150 g Změklé máslo
  • Kůra z 1/2 citronu

Citronový krém

  • 3 ks Vejce
  • 1 ks Žloutek
  • 170 g Cukr
  • 3 ks Citronový štáva z
  • 110 g Máslo

Sníh z bílků

  • 3 ks Bílky
  • 150 g Cukr

Na ozdobu

  • Griliáš
  • Kandované citrony/pomeranče
2 hodiny příprava
8 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

  1. Výborné, lehké, nadýchané, zvládla jsem i já jako začátečník. Miluju žloutkové krémy 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.