fbpx

Italské risotto s rajčaty a cuketou

Já a risotto prostě patříme k sobě. Láska na celý život. Krémová konzistence, chuť po vínu, parmazánu a máslu: to je to, co mám na risottu rád. Není to tak první ani poslední recept na italské risotto na blogu. Tentokrát jsem zvolil o něco odvážnější postup, ale vyplatilo se. Rajčatové risotto není vidět tak často, jako například risotto s chřestem či hráškem, ale je to škoda. Chutná vážně dobře.

Část vývaru jsem nahradil rajčatovou omáčkou, kterou jsem použil přímo do základu. Rýže nasaje všechnu tekutinu, a zůstane tak plná chuť rajčat. Pak už je to klasika, víno, máslo a parmazán. Možná se zdá příprava risotta složitá, ale věřte tomu, že jakmile risotto jednou/dvakrát uvaříte, dostanete to do ruky a další varianty už budou naprostou hračkou.

Potřebujeme

Porce

Na rajčatovou omáčku

  • 1 ks Cibule
  • 250 g Rajčata v plechovce
  • 200 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
  • 100 ml Smetana
  • 1 lžíce Cukr
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Čerstvá bazalka

Na risotto

  • 500 g Rýže Arborio
  • 500 ml Rajčatová omáčka
  • 400 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
  • 200 ml Bílé víno
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Parmazán
  • 100 g Máslo
  • 1 ks Cuketa
  • Sůl
10 minut příprava 40 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.