Italské risotto s rajčaty a cuketou
Já a risotto prostě patříme k sobě. Láska na celý život. Krémová konzistence, chuť po vínu, parmazánu a máslu: to je to, co mám na risottu rád. Není to tak první ani poslední recept na italské risotto na blogu. Tentokrát jsem zvolil o něco odvážnější postup, ale vyplatilo se. Rajčatové risotto není vidět tak často, jako například risotto s chřestem či hráškem, ale je to škoda. Chutná vážně dobře.
Část vývaru jsem nahradil rajčatovou omáčkou, kterou jsem použil přímo do základu. Rýže nasaje všechnu tekutinu, a zůstane tak plná chuť rajčat. Pak už je to klasika, víno, máslo a parmazán. Možná se zdá příprava risotta složitá, ale věřte tomu, že jakmile risotto jednou/dvakrát uvaříte, dostanete to do ruky a další varianty už budou naprostou hračkou.
Potřebujeme
Porce
Na rajčatovou omáčku
- 1 ks Cibule
- 250 g Rajčata v plechovce
- 200 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
- 100 ml Smetana
- 1 lžíce Cukr
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Čerstvá bazalka
Na risotto
- 500 g Rýže Arborio
- 500 ml Rajčatová omáčka
- 1000 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
- 200 ml Bílé víno
- 200 g Rajčata
- 100 g Parmazán
- 100 g Máslo
- 1 ks Cuketa
- Sůl
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.