Dýňová polévka z Hokaido s kokosovým mlékem
Dýňová polévka s kokosovým mlékem je už můj druhý recept z kategorie "Asia food". První recept pro můj foodblog jsem vařil Pho Bo, ale recept jsem nakonec nikdy nezveřejnil - nelíbily se mi fotografie, tak snad bude ještě možnost Pho Bo přefotit a na blogu se brzy objeví.
Tak jako většina jídel z asijské kuchyně, je tato polévka založena na čerstvých surovinách, není hutná a skvěle chutná. Co se týče kokosového mléka, je jednoznačně lepší sáhnout po kvalitním mléku, aby polévka měla dostatečně sytou chuť a vůni. V obchodech jsem narazil na spousty druhů, variant a kombinací, ale ani jedno mléko mě neoslovilo a chuť kokosu byla velmi slabá. Tato mléka poznáte například tak, že obsahují velmi malé procento tuku nebo je uvádí jako "kokosový nápoj" . Nejlepší zkušenosti mám s mlékem Chaokoh.
Potřebujeme
Porce
Na polévku
- 500 g Dýně Hokaido
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev
- 2 ks Stroužek česneku
- 1 ks Citronová tráva
- 2 ks Limetové listy
- 20 g Čerstvý zázvor
- 1 l Kokosové mléko
- 0.5 l Drůbeží nebo zeleninový vývar
- 1 lžíce Kari
- 1 lžíce Cukr
- 2 ks Limetka
- 1 ks Chilli paprička
- Svazek koriandru
Na servírování
- 200 g Rýžové nudle
- 2 ks Mrkev
- 1 ks Červená cibule
- Čerstvý koriandr
- Sezamový olej
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Děkuji za tento recept. Tuto dýňovou polévku mám hrozně ráda a doma jí vaříme pořád dokola, častěji ale použiji zmíněné batáty a mrkev.
Krásné foto a recept:-).
Úžasná polévka