fbpx

Italská Panna cotta s jahodami

Hodnocení: 5

Panna cotta je lehký italský dezert ze smetany, želatiny a vanilkového lusku. Doslovně se překládá jako "vařená smetana". Původ Panna cotty není zcela jasný. Italové věří, že tento slavný dezert, který zná celý svět, pochází z oblasti Langhe v Piemontu v severní Itálii. Výhodou Panna cotty je, že ji lze různě kombinovat s ovocem, karamelem, čokoládou či s čímkoliv, co smetanu dokáže parádně ochutit. Pokud ji zkombinujete s medem, skořicí a marinovanými hruškami, máte skvělý zimní až vánoční dezert.

Potřebujeme

Porce

Pannacotta

  • 750 ml Smetana 28 až 33%
  • 125 ml Mléko
  • 150 g Cukr
  • 6 ks Želatina

Omáčka

  • 500 g Jahody

Mohlo by se hodit

5 minut příprava 10 minut vaření
5 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.