fbpx

Skvělá, jednoduchá a rychlá Pasta Al Pesto

Jde o jeden z nejjednodušších těstovinových receptů vůbec. Chuť pastě dodává domácí bazalkové pesto, tudíž jeho přípravu nesmíme podcenit, naopak – věnujeme mu stejnou péči jako těstovinám. Nejznámější recept obsahuje spaghetti, ale Pastu al Pesto lze připravit z jakýchkoliv tvarů.

Na recept potřebujeme

  • 400 g čerstvé pasty
  • 120g bazalkového pesta (recept najdete na další stránce)
  • Olivový olej Extra virgin
  • 50 g parmazánu
  • sů a čerstvě mletý pepř
  • pár lístků čerstvé bazalky
5 minut příprava 10 minut vaření
2 porce

Přípravy Pasty al Pesto

1. Jakmile je připravené pesto, ihned můžeme začít vařit pastu.

2. Během vaření pasty si na rozpálené pánvi ve vteřině zahřejeme pesto a přidáme uvařené těstoviny. Trochu je na pánvi ještě orestujeme

3. Přidáme pesto, promícháme, dochutíme solí a pepřem, naservírujeme na talíř. Pastu ještě ozdobíme čerstvými lístky bazalky, přidáme parmazán a zakápneme olivovým olejem.

 

Pár tipů na doplněný pasty

1. Podáváme samotné nebo například s filírovaným hovězím steakem, filátkem z čerstvé ryby či jen salátem z rukoly.

2. Pastu můžeme doplnit pár kapkami čerstvé citronové šťávy.

3. Místo parmazánu jde ozdobit pastu také populární buvolí mozzarellou.

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.