fbpx

Domácí bazalkové pesto

Žádné koupené pesto nenahradí chuť toho čerstvě připraveného. Hodí se k těstovinám, rybám nebo také grilované zelenině. Bazalka kvete od května do září, ale v obchodech je k dostání po celý rok. Název bazalka pochází z řeckého basileus, což znamená „král“ a s tím naprosto souhlasíme. Stačí začít trhat lístky od stonku a rázem doslova provoníte celou kuchyň, zčehož se někdy stává závislost. Příprava pesta je velice snadná.

Potřebujeme

Porce

  • 150 g Čerstvá bazalka
  • 200 g Olivového olej Extra Virgin
  • 2 lžíce Nastrouhaný parmazán
  • 2 lžíce Piniové oříšky
  • 2 ks Stroužek česneku
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
5 minut příprava 5 minut vaření
10 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.