fbpx

Francouzské Créme brûlée

Klasika francouzské kuchyně, sametově hladký dezert ze žloutků a smetany s chutí opravdové vanilky. Recept na Créme Brulée by měl znát každý kuchař lepší restaurace. Vůbec první zmínka pochází z roku 1691, což nasvědčuje tomu, že tento dezert je opravdovou klasikou. Créme Brulée si zamilujete a to nejen díky své karamelové krustě, která je pro tento dezert neodmyslitelnou součástí. Alternativou tohoto dezertu je Crema Catalana s citronem, pomerančovou kůrou a skořicí nebo flan caramel, který se peče s karamelem a podává se vyklopený. Créme Brulée je možné také ochucovat různými pastami, moje úplně nejoblíbenější je ale varianta s příchutí kávy.

Potřebujeme

Porce

  • 750 ml Smetana 28 až 30%
  • 200 ml Mléko
  • 15 ks Žloutky
  • 150 g Cukr
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 50 g Třtinový cukr na karamelovou krustu

Mohlo by se hodit

10 minut příprava 40 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.