fbpx

Salát z chřestu a pomeranče

Stejně jako chřest s Maltézskou omáčkou z krvavých pomerančů je tento salát neuvěřitelně svěží. Bylo by na škodu kazit jej složitým dresingem, jelikož sami pomeranče a zrníčka z granátového jablka pustí trochu sladké štávy. Společně s balsamicem a olivovým olejem se tak salát doslova sám dochutí.

Chřestová sezóna je skvělé období roku a každý rok se na ní hrozně těším. Recepty z chřestu mám rád v jakékoliv podobě a je jedno jestli to je polévka, salát, příloha nebo hlavní chod s Holandskou omáčkou.

Vše, co potřebujete vědět o chřestu najdete v našem článku. Čekají na vás rady při výběru v obchodě, druhy chřestu nebo další oblíbené recepty.

Listové saláty

Salát je plný různých listových salátů. Ve výběru se nemusíte omezovat. Moje oblíbená kombinace je rukola, mangold a polníček. Jaké druhy salátů jsou běžně dostupné v našich obchodech najdete v článku Druhy salátů: od lokálních až po asijské. Do salátu si klidně sestavte svojí oblíbenou verzi.

Potřebujeme

Porce

  • 20 ks Zelený chřest
  • 2 ks Pomeranč
  • 1 ks Granátové jablko
  • 160 g Listové saláty (rukola, polníček, dubáček, mangold, aj.)

Na dochucení

  • 2 lžíce Olivový olej Extra Virgin
  • 2 lžíce Balsamico krém
10 minut příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.