fbpx

Italská tomatová polévka

Tomatovou polévkou nikdy nikoho neurazíte, a oblíbí si jí jak dospělí, tak děti. Příprava zabere maximálně 20 minut a vše se dává do hrnce postupně, kuchyňská linka tak zůstane čistá, což je rozhodně velké plus. Každopádně doporučuji vařit vždy větší množství, protože mizí rekordně rychle. K další přednosti patří to, že tomatovou polévku lze doplnit čímkoliv. Osobně mám nejraději jen opečené krutony a trochu creme fraiche, ale lze použít například jakoukoliv zeleninu, rybu, mozzarellu nebo maso. Recept na italskou ciabattu, kterou jsem dělal zároveň s polévkou, naleznete na této stránce, do těsta se jen doplní olivy. Polévku lze podávat také studenou. Doslova tak samé superlativy.

Potřebujeme

Porce

  • 1 ks Cibule
  • 2.5 ks Rajče
  • 1 ks Stroužek česneku
  • 2.5 lžíce Cukr
  • 1 lžíce Balzamico krém
  • 1 l Rajčatová passata (rajčata v plechovce)
  • 250 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
  • 250 ml Smetana
  • Hrst čerstvé bazalky
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Mohlo by se hodit

5 minut příprava 20 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.