Francouzská cibulačka je skvělá polévka se zapečeným toustem, zejména do chladných dnů. Recept je velmi jednoduchý. Každopádně jsem si vždy myslel, že cibulačku dobře ovládám, tedy až do doby, než jsem narazil na cibulačku v La Gare od Honzy Kvasničky. Hned po první lžíci jsem věděl, že Honza hraje trochu jinou ligu, proto jsem neváhal a vydal jsem se pro pár rad přímo do kuchyně. Jedním ze základů dobré cibulačky je sýr Gruyére.
Tento švýcarský sýr pocházející z oblasti Gruyére se smí vyrábět jen v této lokalitě v podhůří Alp. Vyrábí se z čerstvého mléka krav, které se živí výhradně čerstvou trávou v létě a senem v zimě. Sýr zraje ve speciálně upravených sklepích až 12 měsíců, vybrané sýry dokonce až 24 měsíců. Pokud by Vás zajímalo více informací,
naleznete je na této oficální stránce sýru Gruyére.
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Nepoužívám ale mouku!