fbpx

Eggnog

Eggnog je populární nápoj především ve Velké Británii, USA a Kanadě, který se podobá našemu vaječnému likéru. Většinou bývá spojován s obdobím vánočních svátků, připravit si jej však můžete kdykoliv. Historie Eggnogu sahá až do středověké Anglie, kde si tento nápoj oblíbili zejména bohatí lidé a panovníci. Do Severní Ameriky se dostal až v 18. století, kde se proslavil zejména díky míchání s místním alkoholem, tedy whiskey a bourbonem.

Potřebujeme

Porce

  • 400 ml Plnotučné mléko
  • 200 ml Smetana 28 až 33%
  • 120 g Třtinový cukr
  • 3.2 ks Žloutek
  • 0.8 ks Vanilkový lusk
  • Špetka skořice
  • Špetka muškátového oříšku

Na alko verzi

  • Whisky, bourbon nebo hnědý rum

Krusta na skleničku

  • 40 g Bebe sušenky
  • Skořice
  • Pár kapek javorového sirupu
15 minut příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.