fbpx

Hráškové risotto s kachními prsy

Lehké, hravé, svěží,..tři slova, která naprosto přesně vystihují hráškové risotto. Tento recept už mám dlouho rozpracovaný, ale dostal jsem se k němu až po několika měsících. Dělal jsem ho na konci léta, a když se mi do rukou dostala francouzská kachní prsa, vůbec jsem se nemohl rozhodnout, jak je připravím, protože to to už je jiný “level”. Vsadil jsem tak na moje oblíbené risotto a volba to byla naprosto dokonalá.

Potřebujeme

Porce

  • 3 ks Kachní prsa
  • 120 g Hrášek (možné použít i mražený)
  • 420 g Rýže Arborio
  • 3 ks Šalotka
  • 180 ml Bílé víno
  • 600 ml Drůbeží vývar
  • 60 g Parmazá
  • 120 g Másla na dokončení
  • Lžíce nasekaného čerstvého kerblíku
  • Lžíce másla a lžíce olivového oleje na orestování šalotky
  • Šťáva ze čtvrtky citronu

Mohlo by se hodit

5 minut příprava 25 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.