fbpx

Milánské risotto s chřestem a šafránem

Milánské risotto se šafránem, italsky Risotto alla Milanese, je jedno z jídel, které vařím úplně nejraději a časem se tak na blogu jistě objeví ještě Paella, risotto s hříbky nebo s telecím Ossobucem a spousta jiných receptů, které jsou s risottem spojené. Na italské risotto je potřeba italská rýže, přesněji Arborio, Vialone nano či Carnaroli, který mají vyšší obsah škrobu a lépe drží tvar. Vzhledem k sezóně jsem recept doplnil zeleným chřestem. Mimo sezónu jej můžete vynechat.

Potřebujeme

Porce

  • 240 g Zelený chřest
  • 4 snítky Šafrán
  • 500 g Rýže Arborio
  • 4 ks Šalotka
  • 200 ml Bílé víno
  • 600 ml Drůbeží vývar
  • 60 g Parmazán
  • 1 lžíce Máslo
  • 1 lžíce Olivový olej
  • 100 g Máslo na dokončení
  • Sůl

Mohlo by se hodit

5 minut příprava 20 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.