fbpx

Domácí italská ciabatta

Ciabatta, neboli “čabata”. Jistě se s tímto pečivem setkal snad každý, křupavé na povrchu, měkké a vláčné uprostřed. Dalším typickým znakem jsou velké bubliny, které dělají toto pečivo nezaměnitelné. Zároveň se však jedná o poměrně náročné těsto na přípravu, pro začátečníky zabere tařka půl dne, výsledek ale stojí za to.

Tento základní recept lze ještě vylepšit o další chuť, jako jsou například houby, bazalka, karamelizová cibulka, sýr nebo sušená rajčata. Je možné, že jste se setkali také s receptem, který obsahoval starter s názvem Biga. Jde ale o stejný starter v mém receptu, jen s jiným poměrem mouky a vody. Ve výsledku je vždy finální poměr surovin stejný.

Potřebujeme

Porce

Na Poliš

  • 325 g Hladká mouka
  • 340 ml Voda
  • 10 g Instantní droždí

Na Ciabattu

  • 650 g Poliš
  • 375 g Chlebová mouka
  • 5 g Instatní droždí
  • 200 ml Vlažné plnotučné mléko
  • 15 g Sůl
2 hodiny příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.