Italská polévka Minestrone
Minestrone polévka je vydatný italský pokrm. Není stanovený přesný recept a naopak se při vaření používá sezónní zelenina. Můžeme tak minestrone obměňovat během roku. Tady je moje oblíbená kombinace. Přidat můžete například kousek kadeřávku nebo řapíkatého celeru. Místo těstovin můžeme použít i rýži.
Potřebujeme
Porce
- 800 ml Drůbeží nebo zeleninový vývar
- 50 g Parmazán
- 50 g Těstovina
- 600 g Rajčatová passata (rajčata v plechovce)
- 600 g Fazole v plechovce
- 100 g Slanina
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Stroužek česneku
- 1 ks Petržel
- 3 ks Mrkev
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření
- 1 lžičky Sušený rozmarýn
- 2 lžíce Olivový olej
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.