Flank steak, slaninový džem a fíky
Tak jako každý rok je jeden recept určen pro soutěž Foodblog roku. Ani letos jsem nemohl vynechat. Tentokrát jsem zvolil to, co jsem měl v plánu od první chvíle - chlebový toast, grilovaný flank steak, slaninový džem, fíky a bylinky. Bomba prostě. Krásné zakončení letní grilovací sezóny. PS: Když trocha dobré brandy zbyde i pro vás, budete v nebi.
Potřebujeme
Porce
- 800 g Hovězí Flank steak
- 4 ks Fík
- 4 ks (plátek) Bílý chléb
- 2 lžíce Máslo
- Svazek bylinek ( petřžel, tymián, rozmarýn, řeřicha)
Na slaninový džem
- 240 g Slanina
- 100 g Cibule
- 60 g Třtinový cukr
- 60 ml Jablečný ocet
- 40 ml Bourbon
- 2 lžíce Švestková povidla
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Vypadá to naprosto dokonale.
Mňam!!