fbpx

Čokoládový dort s třešněmi

Ať už plánujete oslavu, či přijede rodina „jen“ na oběd, dezert v podobě extra čokoládového dortu určitě zaboduje. Mimo sezónu můžete třešně nahradit malinami, nebo ovoce zcela vynechat, což také není špatná varianta. Dort jde totiž po vychladnutí rozkrojit a potřít krémovou náplní či džemem. Celý dort můžete ještě vylepšit čerstvou šlehačkou.

Já osobně mám nejraději čokoládu Valrhona, ale pro tento recept na čokoládový dort jsem zvolil značku Callebaut, kterou používám na veškeré pečené moučníky a dorty, jelikož je cenově dostupnější.

Potřebujeme

Porce

  • 200 g Třesně
  • 240 g Čokoláda
  • 240 g Máslo
  • 240 g Cukr
  • 150 g Hladká mouka
  • 6 ks Vejce
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Pár kápek pomerančového likéru Grand Marnier nebo Cointreau

Na polevu

  • 200 ml Smetana
  • 30 g Cukr
  • 200 g Čokoláda
  • 40 g Máslo
5 minut příprava 40 minut vaření
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.