fbpx

Bylinkové kuře podle Hestona

Receptů, jak upéct kuře, je nespočet a nikdy jsem je neřešil…tedy až do chvíle, než jsem viděl, jakým způsobem peče kuře kuchař Heston Blumenthal. O kvalitě receptu jsem byl ihned přesvědčen, jelikož pokaždé, když jsem vařil něco od Hestona, bylo to nadpozemsky dobré. Jeho pořady mám opravdu rád.

Recept jsem trochu upravil, jelikož jsem chtěl kuře lehce obměnit a namarinovat. V případě, že máte zájem o originální recept dle Hestona, vynechte marinádu, kuře ponořte na 24 hodin do vodní lázně s poměrem soli 60 g na 1 litr a při pečení do dutiny vložte 1 citrón s bylinkami. Poté pečte dle mého receptu.

Potřebujeme

Porce

  • 1 ks Kuře
  • 100 g Máslo
  • Svazek bylinek (tymián, koriandr, rozmarýn, šalvěj)

Na bylinkovou marinádu

  • 160 ml Olivový olej
  • 1 lžíce Barevný pepř
  • 1 ks Stroužek česneku
  • Svazek bylinek (tymián, koriandr, rozmarýn, šalvěj)

Na přílohu

  • 20 ks Grenaile Brambory
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev
  • 2 ks Červená cibule
  • 8 ks Ředkvičky
  • Svazek listové petrželky

Mohlo by se hodit

20 minut příprava 4 hodiny vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.