Čokoládový dort s třešněmi
Ať už plánujete oslavu, či přijede rodina „jen“ na oběd, dezert v podobě extra čokoládového dortu určitě zaboduje. Mimo sezónu můžete třešně nahradit malinami, nebo ovoce zcela vynechat, což také není špatná varianta. Dort jde totiž po vychladnutí rozkrojit a potřít krémovou náplní či džemem. Celý dort můžete ještě vylepšit čerstvou šlehačkou.
Já osobně mám nejraději čokoládu Valrhona, ale pro tento recept na čokoládový dort jsem zvolil značku Callebaut, kterou používám na veškeré pečené moučníky a dorty, jelikož je cenově dostupnější.
Zajímavosti o čokoládě
Chcete se dozvědět více o čokoládě? Mrkněte na náš článek Čokoláda: historie, zajímavosti, jak zpracovat. Najdete v něm základy rady jak pracovat s čokoládou, další recepty a zajímavosti.
Potřebujeme
Porce
- 200 g Třesně
- 240 g Čokoláda
- 240 g Máslo
- 240 g Cukr
- 150 g Hladká mouka
- 6 ks Vejce
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- Pár kápek pomerančového likéru Grand Marnier nebo Cointreau
Na polevu
- 200 ml Smetana
- 30 g Cukr
- 200 g Čokoláda
- 40 g Máslo
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.