fbpx

Špagety Aglio olio e peperoncino

Recept na špagety Aglio olio e peperoncino je jeden z nejjednodušších receptů u nás. I přes to se řadí mezi nejvíce oblíbené a společně s pastou Carbonara se jedná o nejslavnější recepty na pastu vůbec (pasta = těstoviny). Věřím, že i vy je budete milovat.

Špagety Aglio olio e peperoncino v překladu doslova znamená špagety s česnekovým olejem a chilli papričkou. Když k tomu přidáme ještě trochu parmazánu a listovou petrželku, tak máme kompletní nákupní seznam.

Tajemství perfektního výsledku

Aby se těstoviny opravdu povedly, je potřeba dodržet pár bodů. První - česnek je potřeba nakrájet na stejně tlusté plátky, aby se každý plátek správně opekl. Pokud by byly rozdílné, mohl by se některý spálit a některý být zase syrový. Klíček není nutné vyndat, což u některých pokrmů dělám, ale v tomto receptu mýt být česnek cítit doslova v každém soustu.

Druhý - chilli papričku je potřeba nakrájet najemno, aby špagety dostatečně ochutila a nekousali jste do velkých koleček, kterých by jinak v celé porci bylo jen pár. Snažte se vždy vědět, jak paprička pálí - aby ji ve špagetách nebylo málo nebo naopak hodně.

Potřebujeme

Porce

  • 200 g Špagety
  • 100 g Parmazán
  • 10 g Listová petrželka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 6 ks Stroužek česneku
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Mohlo by se hodit

15 minut příprava
2
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.