fbpx

Kuře Satay s rýží

Pokud máte chuť na trochu netradiční, ale zároveň jednoduché jídlo z asijské kuchyně, tak kuře Satay s arašídovou omáčkou je ta správná volba. Můžete ho připravit jak na pánvi, tak venku na grilu, a místo rýže ho podávat třeba i s pečivem, takže si recept i můžete přizpůsobit tomu, co máte rádi. 

Potřebujeme

Porce

Maso a marinování

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 4 g Čerstvý zázvor
  • 2 lžíce Sojová omáčka
  • 2 lžíce Rýžové víno
  • 2 lžíce Arašídový olej

Salát

  • 0.5 ks Limetka
  • 1 lžíce Třtinový cukr
  • 0.5 lžíce Arašídový olej
  • 1 ks Okurka
  • 0.5 ks Ledový salýt
  • 126 g Mungo klíčky
  • 50 g Drcené arašídy
  • 5 g Čerstvá máta

Omáčka

  • 0.5 ks Cilbule
  • 0.5 ks Limetka
  • 4 g Zázvor
  • 1 lžíce Třtinový cukr
  • 6 lžíce Arašídové máslo
  • 2 lžíce Sojová omáčka
  • 0.5 lžíce Rybí omáčka
  • 380 ml Kokosové mléko

Rýže

  • 400 g Jasmínová rýže
45 minut příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.