fbpx

Chřest s holandskou omáčkou a zastřeným vejcem

Chřest je pro mne doslova králem jara. Oproti ostatním surovinám, jako je mrkev či ředkvičky, není dostupný po celý rok, ale jen určitou chvíli od konce března do konce května. Je tak potřeba si ho pořádně vychutnat.

Recept s holandskou omáčkou a vajíčkem je naprostá klasika, kterou musíte vyzkoušet, pokud máte vaření alespoň trochu rádi. Já tento recept doslova miluji. Je to sice jen pár základních surovin, ale výsledek stojí rozhodně za to. Kombinace chřestu, holandské omáčky, slaniny a červeného kampotského pepře rozhodně nezklame.

Jak vše dokonale zvládnout

U tohoto receptu je důležitá příprava. Ta se skládá z několika kroků, které na sebe navazují a je potřeba si předem připravit očištění chřest, vajíčko, rendlík a hrnec s horkou vodou a pánev.

Potřebujeme

Porce

  • 500 g Zelený chřest
  • 2 ks Vejce
  • 100 g Slanina
  • Čerstvě mletý červený pepř
  • Sůl

Holandská omáčka

  • 100 ml Bílé víno
  • 10 ml Jablečný ocet
  • 6 ks Kuličky červeného pepře
  • 4 ks Žloutky
  • 200 g Máslo
  • Pár kapek citronové šťávy
  • Sůl na dochucení

Mohlo by se hodit

45M vaření
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.