Špagety Aglio olio e peperoncino
Recept na špagety Aglio olio e peperoncino je jeden z nejjednodušších receptů u nás. I přes to se řadí mezi nejvíce oblíbené a společně s pastou Carbonara se jedná o nejslavnější recepty na pastu vůbec (pasta = těstoviny). Věřím, že i vy je budete milovat.
Špagety Aglio olio e peperoncino v překladu doslova znamená špagety s česnekovým olejem a chilli papričkou. Když k tomu přidáme ještě trochu parmazánu a listovou petrželku, tak máme kompletní nákupní seznam.
Tajemství perfektního výsledku
Aby se těstoviny opravdu povedly, je potřeba dodržet pár bodů. První - česnek je potřeba nakrájet na stejně tlusté plátky, aby se každý plátek správně opekl. Pokud by byly rozdílné, mohl by se některý spálit a některý být zase syrový. Klíček není nutné vyndat, což u některých pokrmů dělám, ale v tomto receptu mýt být česnek cítit doslova v každém soustu.
Druhý - chilli papričku je potřeba nakrájet najemno, aby špagety dostatečně ochutila a nekousali jste do velkých koleček, kterých by jinak v celé porci bylo jen pár. Snažte se vždy vědět, jak paprička pálí - aby ji ve špagetách nebylo málo nebo naopak hodně.
Potřebujeme
Porce
- 200 g Špagety
- 100 g Parmazán
- 10 g Listová petrželka
- 2 ks Chilli paprička
- 6 ks Stroužek česneku
- Olivový olej
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.