Ramen polévka se Soba nudlemi a vejcem
Ramen pochází z japonské kuchyně a není to nic jiného, než silný vývar, nudle a zelenina. Co vše Ramen obsahuje se ale liší kraj od kraje a země od země, jelikož jej naleznete v každém koutu světa. Hodně často potkáte Ramen z vepřového masa, což je pro něj typické maso, ale já jsem tentokrát zvolil drůbeží, přesněji kuře. To proto, že drůbeží vývar doma u nás milujeme a je snazší na přípravu. Ramen je navíc skvělá polévka do podzimu, kdy každý marodí. Dokáže vás tak pořádně nastartovat a čerstvá zelenina se zázvorem dodá vašemu tělu přesně to, co potřebujete.
Soba v japonštině znamená pohanka, proto se tak jedná o tradiční japonské pohankové nudle bez lepku. Jejich chuť není nějak extra výrazná, ale do vývaru se skvělé hodí, jelikož dodají trochu exotiky a to asijská kuchyně se vším všudy. Samozřejmě nemusí přijít jen do polévky, ale můžete z nich připravit také skvělé smažené nudle s masem a zeleninou.
Potřebujeme
Porce
- 2400 ml Silný drůbeží vývar
- 480 g Soba nudle
- 600 g Kuřecí prsa
- 6 ks Vejce
- 3 ks Salát Pak Choi
- 3 ks Mrkev (menší velikost)
- 3 ks Petržel (menší velikost)
- 1.5 ks Červený cibule
- 3 ks Jarní cibulka
- 6 lžíce Sojová omáčka
- 1.2 lžíce Rybí omáčka
- 1.2 lžíce Sezamový olej
- 1.2 lžíce Sezamové semínka
- Čerstvé houby (shitake, enoki, hlíva)
- Malý kořen zázvoru
- Svazek čerstvého koriandru
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.