fbpx

Pasta Chitarra s olivami, cuketou a mozzarelou

Pasta Chitarra nebo také spaghetti chitarra jsou těstoviny podobné špagetám, ale na rozdíl od nich mají čtvercový tvar. Pocházejí z regionu Abruzzo, který leží východně od Říma. Jejich název je odvozen od nástroje “chitarra”, jedná se o nástroj, který je podobný klasické kytaře - obdelníkový rám se struny, přes které pasta protlačuje.

Potřebujeme

Porce

  • 200 g Čerstvá pasta Chitarra
  • 20 g Černé olivy
  • 0.5 ks Cuketa
  • 0.5 ks Červená cibule
  • 1 ks Stroužek česneku
  • 2 ks Sušené rajče
  • 50 ml Bílé víno
  • 50 g Mozzarella
  • Lžíce olivového oleje Extra Virgin
  • Malý svazek bazalky
  • Malý svazek rukoly
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
10 minut příprava 10 minut vaření
2 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.