fbpx

Pasta Chitarra s olivami, cuketou a mozzarelou

Pasta Chitarra nebo také spaghetti chitarra jsou těstoviny podobné špagetám, ale na rozdíl od nich mají čtvercový tvar. Pocházejí z regionu Abruzzo, který leží východně od Říma. Jejich název je odvozen od nástroje “chitarra”, jedná se o nástroj, který je podobný klasické kytaře – obdelníkový rám se struny, přes které pasta protlačuje.

Na recept potřebujeme

  • 200 g čerstvé pasty Chitarra
  • 20 g černých oliv
  • 1/4 malé cukety
  • 1/4 červené cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 plátky sušených rajčat
  • 50 ml bílého vína
  • 50 g mozzarelly
  • lžíce olivového oleje
  • malý svazek bazalky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
10 minut příprava 10 minut vaření
2 porce

Příprava pasty s cuketou

1. Nejprve si připravíme těsto na pastu. Recept naleznete na této stránce. Použít můžeme samozřejmě i kupované, ale domácí těsto Vám bude každý závidět.

2. Na rozpálené pánvi orestujeme celý stroužek česneku, který následně vyjmeme, plně postačí jen jeho aroma.

3. Do pánve přidáme nakrájenou cibulku s cuketou. Jakmile je vše dostatečně opečené, přidáme olivy, sušená rajčata, osolíme, opepříme a vše ještě chvíli necháme na pánvi restovat.

4. Pokud použijeme čerstvou pastu, v tuto chvíli jí dáme vařit. Kupovanou můžeme dát vařit na začátku receptu.

4. Zalijeme bílým vínem, které necháme odpařit, přidáme uvařené těstoviny, čerstvou bazalku ( použít lze také pesto), mozzarellu a vše promícháme.

5. Servírujeme a doplníme rukolou.

 

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.