fbpx

Čokoládové Champagne lanýže

Pro milovníky čokolády zde mám další skvělý recept na čokoládové Truffles, neboli lanýže, tentokrát doplněné šampaňským – jedna z nejlepších kombinací. Příprava Truffles je velice jednoduchá a rychlá. Použil jsem čokoládu od značky Valrhona, konkrétně 70% hořkou čokoládu s názvem Guanaja. Jde o jednu z dražších značek, její čokoláda je ale dokonalá. Obzvláště mléčná Valrhona Jivara nebo karamelová Valrhona Caramelia, kterou se chystám použít například na „donuts“ (recept bude brzy).

Potřebujeme

Porce

  • 400 g Čokoláda
  • 160 ml Smetana 30 až 33%
  • 80 ml Šampaňské
  • 80 g Máslo
  • 40 g Třtinový cukr
20 minut příprava
8 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.