fbpx

Čokoládové Champagne lanýže

Pro milovníky čokolády zde mám další skvělý recept na čokoládové Truffles, neboli lanýže, tentokrát doplněné šampaňským – jedna z nejlepších kombinací. Příprava Truffles je velice jednoduchá a rychlá.

Jaká čokoláda je nejlepší?

Použil jsem čokoládu od značky Valrhona, konkrétně 70% hořkou čokoládu s názvem Guanaja. Jde o jednu z dražších značek, její čokoláda je ale dokonalá. Obzvlášt mléčná Valrhona Jivara nebo karamelová Valrhona Caramelia, kterou se používám například na „donuts“.

Zajímavosti o čokoládě

Chcete se dozvědět více o čokoládě? Mrkněte na náš článek Čokoláda: historie, zajímavosti, jak zpracovat. Najdete v něm základy rady jak pracovat s čokoládou, další recepty a zajímavosti.

Potřebujeme

Porce

  • 400 g Čokoláda
  • 160 ml Smetana 30 až 33%
  • 80 ml Šampaňské
  • 80 g Máslo
  • 40 g Třtinový cukr
20 minut příprava
8 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.