fbpx

BBQ Burger s domácí omáčkou

BBQ omáčka vychází z tradiční indiánské kuchyně, kde se maso nejčastěji připravovalo nad otevřeným ohněm a kouřem, kterému tento způsob dodal nejen na chuti, ale také na trvanlivosti. Ovšem o opravdovém původu BBQ omáčky se vedou dlouhé diskuze.

Skvěle se hodí ke grilovanému masu, marinování žebírek nebo k pečeným bramborám. Před sezónou vždy udělám větší množství, které zavařím, a omáčka tak vydrží celé léto. Když s přáteli grilujeme, vždy vezmu skleničku barbecue omáčky s sebou.

Potřebujeme

Porce

  • 5 ks Houska na burger
  • 500 g Hovězí pupek
  • 100 g Červené zelí
  • Hrst rukoly

Na BBQ omáčku

  • 1 ks Bílá cibule
  • 1 ks Stroužek česneku
  • 5 lžička Třtinový cukr
  • 5 lžíce Rajčatové pyré
  • 2 lžíce Švestková povidla
  • 2 lžíce Uzená mletá paprika
  • 500 ml Voda
  • Pár kapek worchesterové omáčky
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
15 minut příprava 30 minut vaření
10 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.