Pasta Chitarra s olivami, cuketou a mozzarelou
Pasta Chitarra nebo také spaghetti chitarra jsou těstoviny podobné špagetám, ale na rozdíl od nich mají čtvercový tvar. Pocházejí z regionu Abruzzo, který leží východně od Říma. Jejich název je odvozen od nástroje “chitarra”, jedná se o nástroj, který je podobný klasické kytaře - obdelníkový rám se struny, přes které pasta protlačuje.
Potřebujeme
Porce
- 200 g Čerstvá pasta Chitarra
- 20 g Černé olivy
- 0.5 ks Cuketa
- 0.5 ks Červená cibule
- 1 ks Stroužek česneku
- 2 ks Sušené rajče
- 50 ml Bílé víno
- 50 g Mozzarella
- Lžíce olivového oleje Extra Virgin
- Malý svazek bazalky
- Malý svazek rukoly
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Překvapilo mě to. Bylo to vynikající. Díky. Doma jsem sklidil velkou pochvalu.